SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜNÜ TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLER İÇİN BİLGİLER

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim
Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programı Taban Puan (2021 YKS)
Program Adı Puan Türü Genel Kontenjan Yerleşen
TABAN PUAN
Başarı Sırası
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi)/Eğitim Fakültesi/Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
SÖZEL

318,63701

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim
Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programı Taban Puanları (2020 YKS)
Program Adı Puan Türü Genel Kontenjan Yerleşen
TABAN PUAN
Başarı Sırası Okul Birincisi Kont. Okul Birincisi Olarak Yerleşen Okul Birincisi TABAN PUAN
SÖZEL

355,42886

319,42899

Lisans Programımızın tavan/taban puanları, yerleşen kişilere ait betimsel istatistikler ve kontenjan bilgileri gibi ayrıntıları https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=107610064  adresinden inceleyebilirsiniz.

Sosyal Bilgiler öğretmenliği programında bir dönem “Okul Deneyimi”; bir dönem “Öğretmenlik Uygulaması” olmak üzere toplam bir eğitim-öğretim yılı süresince staj yapılmaktadır. Uygulama sürecinde öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerine fiilen katılmaları esas olup her uygulama öğrencisinden öğretmenlik uygulamasına ilişkin etkinlikleri gerçekleştirmeleri istenir.
Öğretmenlik uygulamalarından beklenen faydanın sağlanabilmesi uygulama öğrencilerinin yapacakları etkinlikleri öğrencisi bulunduğu fakültenin öğretim elemanlarının yakından izlemesi, rehberlik etmesi ve değerlendirmesi ile mümkündür. Bu nedenle öğretmenlik uygulamaları fakültenin bulunduğu il veya ilçelerdeki eğitim kurumlarında yapılır.
  • Programı ilk 5 tercihi içinde yazarak kazanan adaylar Millî Eğitim Bakanlığında burslu statüde destek sağlanmaktadır.
  • Programa; yerleştirme puan türünde başarı sırası üç yüz bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında puana sahip olan adaylar, kontenjanlar dolmamış olsa dahi yerleştirilemeyecektir. Bu puanlamada ek puansız yerleştirme puanının başarı sıralaması dikkate alınır.